DUURZAAMHEID EN MVO

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staan bij Van der Lee Metaal hoog in het vaandel. We gaan immers voor een toekomst die net zo stabiel is als onze projecten. Zo draagt Van der Lee Metaal bij aan een beter milieu. Net zo belangrijk is een veilige werkomgeving. Voor onze medewerkers én de kwaliteit van ons werk.
Duurzame producten, die duurzaam worden geproduceerd. Met deze maatregelen maken wij het verschil.

ZONNEPANELEN

1180 zonnepanelen. Een totaal vermogen van 330,4 kWp. Grofweg 257.232 kWh aan opgewekte energie per jaar. Met als resultaat: een reductie van CO2-uitstoot van 166.073 kilo per jaar. Daarmee zorgen we dus ook lokaal voor een lagere CO2-uitstoot.
Onze zonnepanelen stellen ons in staat om volledig in onze eigen stroombehoefte te kunnen voorzien. Bovendien wekken we zóveel groene stroom op, dat we ook flink wat kWh terug kunnen leveren.

RECYCLING

De grondstoffen op onze aarde zijn eindig. Daarom is het belangrijk daar zo duurzaam mogelijk mee om te gaan. Gelukkig zijn metalen goed te recyclen, waardoor zelfs onze afvalstoffen omgezet kunnen worden tot nieuwe grondstoffen van topkwaliteit. We scheiden ons afval dus aan de bron. Daarmee kunnen we ons staal-, hout-, papier- en plasticafval zo efficiënt en duurzaam als mogelijk is recyclen. Zo belasten we het milieu zo min mogelijk.
Ook aan inkoopzijde houden we rekening met het milieu. We kopen in bij partijen die ISO 14001 gecertificeerd zijn.

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen stopt niet bij duurzaamheid alleen. Bij MVO draait het om een zo verantwoord mogelijke werkwijze, zowel voor het milieu als voor onze mensen. Dat houdt in dat we dus niet alleen milieubewust, maar ook veilig werken. We nemen effectieve maatregelen voor een gezonde werkplek. Veiligheid is een topprioriteit. We zijn dan ook VCA-gecertificeerd.
Voor veel branches is ook de BREAAM-certificering van belang. Ook daar houden we rekening mee bij het inkopen van duurzame producten.