EEN 3D LASERSCANNER

Bij Van der Lee hebben we een nieuw specialisme, namelijk een 3D laserscanner. De laserscanner voert projecten nóg nauwkeuriger en efficiënter uit. De laserscanner Leica RTC 360 beschikt over nieuwste technologie. Het apparaat kan in minder dan twee minuten scans inclusief verrijkende HDR-beelden (High-Dynamic Range) van de omgeving ontwikkelen. Hiermee kunnen we eenvoudig een terrein zoals een woonhuis, bouwplaats of fabriek nauwkeurig in 3D inscannen.

DE WERKING VAN DE LASERSCANNER

Een 3D laserscanner maakt verschillende scans, die uiteindelijk worden samengevoegd in een puntenwolk. In één seconde worden er 2 miljoen punten gemeten. De uiteindelijke puntenwolk wordt in het 3D CAD-programma Hicad geïmporteerd. Met de software selecteren we de gemaakte objecten als solid (3D-vorm) die vervolgens in Hicad worden geïmporteerd. Tijdens de scan maakt de camera een 3D foto, zodat er meteen een duidelijk beeld ontstaat van de gemaakte scan.

TOEPASSING VAN DE SCANNER

Stel u heeft moeilijke objecten die bekleed moeten worden met metaal, dan komt de 3D laserscanner goed van pas. Door de grote nauwkeurigheid kan het object op de point cloud worden gemodelleerd. Op die manier ziet u dat het werk perfect in de omgeving past. Dit kan uiteraard ook met bordessen en trappen in een industriële omgeving. Uiteraard zijn niet bestaande objecten ook uit te voeren.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Contact